Presentació

Vaig néixer a Barcelona el 1952 i soc doctora en Filologia romànica per la Universitat de Barcelona.

Professora de secundària jubilada (que vol dir «celebrar a crits») i escriptora.

Em dedico des de fa molt de temps a la investigació dels biaixos sexistes i androcèntrics de la literatura i de la llengua. També conreo camps com la literatura de viatges i la d’assaig i reflexió. Publico habitualment al diari digital El Huffington Post.

Pel que fa a la llengua, em dedico a la investigació dels biaixos ideològics en diferents àmbits. Això m’ha portat a estudiar els diccionaris (vaig col.laborar en les revisions del Diccionari de la Llengua Catalana de l’IEC i del Diccionario de la Lengua Española de la RAE); les notícies de premsa (especialment les de maltractaments i violència); les denominacions d’oficis, càrrecs i professions; així com diferents discursos: l’esportiu, l’acadèmic o l’administratiu. He elaborat un munt ben divers de recomanacions per evitar els usos sexistes i androcèntrics de la llengua Guies i manuals. Totes aquestes activitats fan que imparteixi conferències, ponències, xerrades, cursos, realitzi assessoraments i col.labori amb diverses universitats i institucions. Vaig formar part del grup Nombra des que es va fundar el 1994.
D’altra banda, he analitzat algun altre biaix ideològic, per exemple, el racisme.
Respecte a la literatura, a més de llegir, faig crítica literària, conferències, ponències, escric articles i ressenyes sobre diferents aspectes de la literatura, principalment sobre les escriptures femenines.

Com que vaig ser durant anys i panys professora de secundària a Barcelona i rodalia, vaig analitzar quines repercussions té tot plegat en l’ensenyament cosa que em va dur a treballar per un ensenyament coeducatiu, a escriure diversos tipus de llibres i materials, i a implicar-me en diferents grups i seminaris de coeducació.

De vegades escric sobre altres temes.

Aquesta web no va sortir del no-res. Té un precedent clar, un entranyable embrió, en la pàgina http://www.mujerpalabra.net/pensamiento/lenguaje/eulalialledocunill_catala.htm, creada per amor a l’art, al feminisme i a les dones per michelle renyé l’any 2011 i allotjada a mujerpalabra.net. Gràcies de tot cor.