Autoretrat

Des de ja fa uns anys, m’escalfa el cos un anorac d’un alegre i festiu color festuc.

La cremallera que el tanca i obre, m’ha ensenyat amb infinita paciència que, quan s’encalla, el pitjor que puc fer és fer força (ja sigui amunt o avall), clavar-li amb més o menys gràcia i habilitat frenètiques estirades a veure si aconsegueixo desencallar-la. M’ha costat força aprendre que, quan la vull cordar o descordar, el que he de fer és anar molt a poc a poc i, quan noto la més mínima resistència parar, tirar lentament una mica enrere i tornar-hi molt, molt suaument, i, si torna a passar, fer el mateix, i, si hi torna…, una mica més enrere i més suavitat.

Em va costar menys aprendre que l’única manera assenyada d’agafar, de collir, la llavor d’un meló —d’una síndria— quan queia fora del plat, era, amb molta, molta suavitat, posar-hi a sobre el palpís o tou de l’índex (suposo que qualsevol dit serviria, però jo acostumo a fer-ho amb l’índex). Si fas la més mínima força, ja has begut oli: indefectiblement se’n va, de vegades, ben lluny i amb espectacular salt inclòs.

Cremalleres i llavors s’han posat d’acord a educar-me, penso, més que no pas a ensinistrar-me en un aprenentatge concret.

Llàstima que sigui tan ruca i maldestra que no sàpiga aplicar a res més tanta saviesa.

 

14-15 de febrer de 2010

El fil dels dies (2009-2013). Barcelona: Aresta, 2013, p. 21

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

L’informem que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant aquest formulari podran ser tractades per Eulàlia Lledó com a responsable de la web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personales és atendre a les consultes i comentaris relacionades amb la meva actividad. La legitimació es realitza a través del seu consentiment i quedarà registrada a un fitxer propietat de la responsable de la web. L’informem igualment que es seves dades no serán compartides anb terceres entitats o persones. En qualsevol moment podrà exercir els drets d’accés, rectificació, limitació i suprimir les teves dades através del mail elledo [a] xtec.cat.