El gest de la regidora Elsa Artadi

Elsa Artadi intervé al Parlament. NurPhoto via Getty Images

Elsa Artadi sonava amb força per ocupar la vicepresidència del Govern de coalició presidit per Pere Aragonès i també per encarregar-se de la cartera d’Economia i gestionar l’arribada dels fons europeus (esperem que) de reconstrucció.

Ella mateixa s’ha descartat i ho ha comunicat al partit i als mitjans de comunicació. Opta per continuar la tasca com a líder de l’oposició del seu grup a l’Ajuntament de Barcelona.

La sorpresa ha estat majúscula perquè s’entén que renuncia a un «ascens». De fet, el que hauria de ser escandalós és que hagués renunciat a la regidoria per anar-se’n a la vicepresidència. Es va presentar a les eleccions per a alcaldessa el 2019 i encara queden dos anys fins a les properes eleccions; per tant, el lògic, el que hauria de ser habitual, és complir amb el compromís adquirit prèviament amb les i els votants quan es va presentar a aquestes eleccions.

Segles de polítics, d’homes, que abandonen les seves responsabilitats per accedir a una posició que els beneficia personalment, per assolir una posició més «alta», ens ha acostumat a l’anomalia que no compleixin la tasca a la qual es van comprometre i per a la qual se’ls va escollir.

Aquesta manera de fotre fer s’encomana, tenyeix la manera d’actuar, i és astorador veure que en moltes ocasions si un (el masculí és conscient) dirigent ha de passar a l’oposició perquè ha perdut les eleccions ho deixa córrer perquè com que baixa d’estatus li sembla que és rebaixar-se, ho considera, ¡ai, lassa!, una humiliació.

Artadi no fa més que inscriure’s en una bella tradició femenina de la qual vam tenir moltes mostres amb la primera fornada d’alcaldesses de la democràcia. Polítiques ben valorades i estimades que decidien al cap d’un cicle electoral o de dos marxar i dedicar-se a d’altres afers i quefers. En definitiva, que no s’aferraven al càrrec; ja havien complert.

Artadi, de tota manera, mantindrà l’acta de diputada i les tasques de direcció al si del seu partit.

8 thoughts on “El gest de la regidora Elsa Artadi

  1. Estic d acord amb els teus comentaris i amb la decisió de la Sra. Elsa Artadi i Vila. I han dones que ens fan veure les coses com han de ser no com han estat en la majoria d ocasions. Gràcies

  2. Una bona anàlisi, Eulàlia. És pot dir més alt però no més clar. Dels homes en trnim molts exemples, tant aquí com a fora.

Comments are closed.

L’informem que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant aquest formulari podran ser tractades per Eulàlia Lledó com a responsable de la web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personales és atendre a les consultes i comentaris relacionades amb la meva actividad. La legitimació es realitza a través del seu consentiment i quedarà registrada a un fitxer propietat de la responsable de la web. L’informem igualment que es seves dades no serán compartides anb terceres entitats o persones. En qualsevol moment podrà exercir els drets d’accés, rectificació, limitació i suprimir les teves dades através del mail elledo [a] xtec.cat.